Entprima Publishing

за нас

Entprima Publishing е производствена платформа за уметникот Horst Grabosch и некои блиски пријатели. Така треба да остане, но не го исклучува растот. Ако се чувствувате поврзани, придружете се на Клубот на еклекти и станете пријател. Ако добро се сложуваме, можете да станете и близок пријател, а можеби и да ја користите нашата етикета.

Приказната за главниот шумар Карл-Хајнц Флинте

„Die Geschichte von Oberförster Karl-Heinz Flinte“ – EP mit 3 Episoden – 24.03.22

Horst Grabosch

Најнови написи

Блог

Die Geschichte von Oberförster Карл-Хајнц Флинте

Die Geschichte von Oberförster Карл-Хајнц Флинте

Нова приказна од Horst Grabosch од серијата „Херои на работата“. Овој пат фокусот е ставен на професијата шумар. Се разбира, Карл-Хајнц Флинте не одговара на стереотипот на шумар. На насловната страница повеќе личи на активист за климата. Но, токму тоа е пресвртот на Грабош. Трите епизоди ја откриваат различноста на активноста. Флинт, исто така, повремено пука во свиња кога е потребно, но тој страда и со ослабените дрвја и се грижи за човечките посетители на шумата - на крајот на краиштата, за тоа е платен. Исто како и со неговата музика, тој седи меѓу сите столчиња, но столовите секогаш претставуваат само ограничен поглед. Грабош секогаш избира поединечни теми и музички жанрови за песна, но во тој процес тие формираат цела слика со текот на времето. Оваа слика е иритирачки разновидна во однос на формирањето на шаблонот. Можеби токму вака Грабош го демонстрира нашиот општ недостаток на прифаќање на сложеноста на светот. Но, тој секогаш го задржува своето хумористично намигнување.

Die Geschichte von Bademeister Adelwart

Die Geschichte von Bademeister Adelwart

Со приказната за придружник на базен Аделварт, Horst Grabosch го претставува второто издание од серијата „Херои на работата“. Со три епизоди во овој макси-сингл тој им оддава почит на луѓето кои секојдневно го даваат својот мирен придонес во функционирањето на нашиот свет. Сите три придонеси на германската поезија и музичкиот еклектицизам имаат иста џез основа и се разликуваат во малите песни на германски што го формираат текстот на песната и во солистичките елементи. Уште еднаш сме изненадени од разновидноста на стиловите во песните на Грабош. Во оваа песна има џез и џез-трубачот, кој беше меѓународен успешен пред многу години, покажува како да ги интегрирате стиловите кога самите сте ги практикувале.

Die Geschichte von Krankenschwester Hildegard

Die Geschichte von Krankenschwester Hildegard

Со приказната за медицинската сестра Хилдегард, Horst Grabosch отвора нова кутија од својата имагинација. Со три епизоди во овој макси-сингл, тој им оддава почит не само на професиите кои се општествено важни, туку уште повеќе на луѓето кои секојдневно го даваат својот мирен придонес во функционирањето на нашиот свет. Сите три музички дела имаат иста музичка основа и се разликуваат во малите песни на германски што го сочинуваат текстот на песната и во соло елементите. Најавени се и други почести за други професии. Серијата носи наслов Херои на работата. Со нетрпение очекуваме уште хумористични епизоди со нови музички стилови, како што сме навикнати од еклектичниот Грабош.

Порака од нашиот уредник

„Развојот не запира!“ Кога започнавме со Entprima, имаше еден бенд наречен Entprima Live без никакви записи, но многу настани во живо. Начинот на овој бенд можете да го следите на нивната веб-страница> Entprima Live

Во меѓувреме имаме проекти за снимање со милиони претстави и работите стануваат посложени. Се трудам максимално да ви дадам преглед и да ве информирам.

Entprima Jazz Cosmonauts

Horst Grabosch

Главен и одговорен уредник

Alexis Entprima

За најдобар стриминг звук препорачуваме:

Entprima на Qobus

Entprima Publishing

Клуб на еклекти

Кажи ми повеќе за клубот

Се согласувам да го добивам билтенот на Club of Eclectics на приближно месечно. Можам да ја отповикам мојата согласност во секое време бесплатно за во иднина во која било е-пошта што ќе ја добијам. Детални информации за тоа како постапуваме со вашите податоци и софтверот за билтен MailPoet што го користиме, ќе најдете во нашата политика на приватност

Captain Entprima

Клуб на еклекти
Хостирано од Horst Grabosch

Вашата универзална опција за контакт за сите намени (вентилатор | поднесоци | комуникација). Ќе најдете повеќе опции за контакт во е-поштата за добредојде.

Ние не спамираме! Прочитајте го нашиот политика на приватност за повеќе информации.